How can we help you?

Ask your question
0492 338 010

Unibouw bouwt nieuwe ontwikkeling met knipoog naar het verleden voor plaatsgenoot ECM Europe

03.10.2024

Op voor ons bijna heilige grond zijn we afgelopen september gestart met een bijzondere opdracht. In ons eigen Gemert, op de plek waar vroeger een hal van onze grondlegger Unidek stond, werken we aan een nieuw warehouse voor ECM Europe, dat gaat huren van opdrachtgever Van Dijk Groep (VDG). Het project is onderdeel van het masterplan Groeien in Gemert.

ECM en Unibouw hebben best wat overeenkomsten. Allebei hebben we Gemertse roots. En allebei zijn we al een hele tijd lekker aan het groeien. Vijf jaar geleden verhuisden we om die reden zelf al naar een groter pand, aan de Industrieweg. Voor ECM, inmiddels onderdeel van Vetico B.V. en fabrikant van medische hulpmiddelen, is dat moment nu aangebroken.

Het nieuwe pand moest wel in Gemert gevestigd zijn, om te voorkomen dat de medewerkers ineens een stuk meer reistijd voor hun kiezen krijgen. Met de vraag ‘Kunnen jullie met ons meegroeien?’ ging ECM naar VDG, waarvan ECM al jarenlang huurt. En wie gaat het maken? Juist, wij. Het wordt dus een mooi Gemerts één-drietje.

Een parkje als groen hart
“Het nieuwe warehouse komt op de plek waar vroeger Hal 5 van Unidek stond”, vertelt commercieel adviseur Juul Cramer van Unibouw. “Hier is het allemaal ooit begonnen voor de grondleggers van onze bedrijvengroep. Het nieuwe pand komt op een stuk grond met een verleden, maar dat is niet het enige bijzondere. Het wordt deel van het masterplan Groeien in Gemert: een levendig bedrijvencomplex met een fraai parkje als groen hart.”

GPR-gecertificeerd
De constructie die projectleider Rob de Laat en zijn equipe neerzetten, omvat 5.000 m2. Ongeveer 4.000 m2 daarvan is hal, verdeeld over opslag en productiecapaciteit, waaronder cleanrooms. De overige 1.000m2 betreft vooral kantoor, verdeeld over twee verdiepingen. Het is GPR-gecertificeerd, wat betekent dat het voldoet aan duurzaamheidsnormen en -criteria volgens de GPR-methodiek. Dit houdt in dat het gebouw is beoordeeld op verschillende duurzaamheidsaspecten, zoals energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Daarnaast wordt het regenwater opgevangen en via een zogeheten wadi in de grond geïnfiltreerd. De groengevels, ten slotte, versterken het groene karakter van het pand.

Zomerse oplevering
De oplevering staat gepland voor juni 2025, waarna ECM weer volop ruimte heeft om te groeien in Gemert. En we hebben alle reden om aan te nemen dat het voorspoedig zal gaan. Vergelijk het gerust met sport: een ploeg die een thuiswedstrijd speelt, heeft altijd een voordeel. En dichter bij huis dan voor onze nieuwe buren kunnen we eigenlijk niet bouwen.

Also interested

Stiphout Plastics klaar voor volgende stap na oplevering nieuwe bedrijfshal

Hoe fijn is het als een bouwproject perfect en helemaal volgens planning verloopt? Het correcte antwoord is antwoord A: heel …

Bouw showroom Volvo Rutten voltooid

Volvo kennen we om zijn oerdegelijke, perfect afgewerkte en snelle automobielen. Deze bijvoeglijke naamwoorden zijn ook van toepassing op het …

Unibouw gestart met bouw prestigieus kunstproject in Zwaag

Bij Unibouw proberen we ons werk zó goed te doen dat alle opgeleverde constructies kunstwerkjes zijn. In Zwaag komen kunst …