Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Bedrijfsgebouwen: kies voor de bewezen expertise van Unibouw

Bedrijfsgebouwen is een specialiteit van Unibouw. Wij verzorgen het gehele traject van bedrijfsgebouwen. Dit begint met jouw idee, tot het realiseren en de nazorg. Heb je ook plannen voor het bouwen van een nieuw pand voor je bedrijf? Dan is Unibouw absoluut de juiste partner voor een samenwerking.

Wij zijn modern en innovatief

Wij zijn een partner die erg goed is in innovatief denken. Wij realiseren moderne ruimtes voor bedrijfsmatig gebruik. Als Unibouw maken we gebruik van moderne bouwtechnieken zodat het nieuwe gebouw een duurzaam project wordt dat echt bij jouw bedrijf past.

Begeleiding bij iedere stap

Nieuwe bedrijfsgebouwen laten bouwen door Unibouw komt met de juiste begeleiding, bij iedere stap in het proces. Bedrijfspanden bouwen komt natuurlijk met een behoorlijk aantal stappen. Het opstellen van een plan, en de expertise die hierbij komt kijken is niet iets dat zomaar ineens klaar is. Hier komt behoorlijk wat denkwerk aan te pas. Ieder gebouw, ieder plan en ieder bedrijf is compleet uniek. En dat betekent dus ook een uniek bouwproces.

Of we het nu hebben over de effectieve verhouding tussen een bedrijfsruimte en een kantoor, tot andere logische vraagstukken zoals een gunstige locatie van het bedrijventerrein, parkeerplaatsen en garages, vergunningen bij de gemeente. Wij zorgen voor de juiste oplossing, en het juiste bouwproces, voor nu en op de lange termijn.

Nieuwe bedrijfsgebouwen die duurzaam zijn

Al sinds ons eerste project staan wij voor het creëren van een gebouw waarin duurzaamheid centraal staat. Daarnaast is het bij ons ook belangrijk dat het gebouw onderhoudsarm is.

Daarnaast zijn er een hoop mogelijkheden die al beginnen bij het samenstellen van bedrijfspanden. Wat zijn jouw wensen; wil je een glazen pui, scheidingswanden, overheaddeuren? Wanneer je er zelf nog niet helemaal uit bent, dan kun je ook gerust contact opnemen. Onze experts helpen je graag verder.

Wij blijven je adviseren gedurende het hele project

Vanaf de eerste fase kun je van ons advies en steun verwachten. Wij zijn een partner die de klant bijstaat gedurende het hele proces. Het begint met een goede en gedegen voorbereiding waarin we het gehele traject concreet, volledig en samen met je opnemen.

Advies op ieder vlak

Onze specialisten kunnen je adviseren op ieder vlak als het om bouwwerken gaat. Wanneer je een traject start bij Unibouw dan krijgt je altijd een aanspreekpunt dat je tijdens het gehele traject begeleidt.

Overige gebouwen: Geen klus is ons te groot

Naast dat wij een uitermate geschikte partner zijn voor een bedrijfsgebouw bouwen, zijn wij ook een goede partner voor andere gebouwen. Of het nu gaat om kantoren, combinatie hallen, schuren, stallen, een magazijn, een bedrijfshal of productiehal, bij ons zit je altijd goed.

Bedrijfsverzamelgebouwen

Bedrijfsverzamelgebouwen zijn een goede oplossing voor MKB’ers. Dit zie je vaak terug in de vorm van een bedrijfsunit waarin een bedrijfshal en kantoor zijn gecombineerd. Soms komt het ook voor dat een bedrijf een hal en kantoor in 1 nodig heeft, maar ook voor meerdere bedrijven is dat een interessante optie. Wij zijn een flexibele partner en kunnen jouw wensen uitwerken tot een volwaardig bedrijfsgebouw.

Kan ik bij jullie ook terecht voor circulaire bouw?

Ja, circulaire bouw is ook een van de mogelijkheden bij Unibouw. Wanneer je hierin geïnteresseerd bent dan kunnen wij hierover met elkaar in gesprek. Circulair bouwen wordt steeds populairder, en dat snappen wij maar al te goed. Wij hebben alle nodige kennis en expertise voor een circulair bouwproject.

Wat kost een bedrijfsgebouw bouwen precies?

Dat is een vraag waar Unibouw vaak mee te maken krijgt. Een bedrijfspand bouwen kan qua kosten behoorlijk per situatie verschillen. Wat de kosten voor een bedrijfspand zijn namelijk in diverse categorieën verdeeld voor meerdere activiteiten tijdens het proces.

Ons plan voor jouw nieuwe bedrijfspand wordt helemaal naar wens aangepast. Het maakt bijvoorbeeld een verschil waar de grond voor het bedrijfspand zich bevindt, wat voor eisen je hebt voor jouw bedrijfspand, zelfs de keuze voor de ramen kunnen een verschil maken in kosten. Wanneer je bij ons een vrijblijvende offerte aanvraagt dan kunnen wij een indicatie geven van de kosten en hoe deze zijn onderverdeeld.

Efficiënt en transparant bouwproces

Ons proces is efficiënt en transparant, zodat je altijd precies weet waar je aan toe bent. We maken gebruik van geavanceerde projectmanagementtools om het proces te plannen en te volgen. Dit betekent dat we realistische tijdschema’s kunnen opstellen en je regelmatig op de hoogte houden van de voortgang. Onze aanpak minimaliseert vertragingen en zorgt ervoor dat je bedrijfsgebouw op tijd en binnen het budget wordt opgeleverd.

Optimale indeling en gebruik van ruimte

Een van de belangrijkste aspecten van ons werk is het optimaliseren van de indeling en het gebruik van de beschikbare ruimte. Dit geldt voor alle typen panden, van magazijnen tot kantoorruimtes. Bij het bouwen van een nieuw bedrijfsgebouw houden we rekening met de huidige en toekomstige behoeften van je bedrijf. Dit betekent dat we flexibel omgaan met de indeling zodat je bijvoorbeeld eenvoudig meer kantoorruimte of een extra magazijn kunt toevoegen naarmate je bedrijf groeit.

Gezonde en comfortabele werkplekken

Naast de functionele aspecten van het bouwen van een bedrijfsgebouw, besteden we veel aandacht aan het creëren van gezonde en comfortabele werkplekken. Dit omvat een goede ventilatie, voldoende daglicht en een aangename temperatuur. Door de juiste materialen en technieken te gebruiken, zorgen we ervoor dat de werkomgeving niet alleen productief is, maar ook bijdraagt aan het welzijn van de medewerkers.

Kostenbewust bouwen

Hoewel kwaliteit en duurzaamheid voorop staan, zijn we ons ook bewust van de kosten. Door slim te plannen en de juiste keuzes te maken in materialen en technieken, kunnen we de kosten beheersen zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het gebouw. We bieden je een gedetailleerde offerte waarin alle kosten helder zijn onderverdeeld, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Toekomstbestendige gebouwen

Een van de kernwaarden van Unibouw is het bouwen van toekomstbestendige gebouwen. Dit betekent dat onze ontwerpen niet alleen voldoen aan de huidige eisen, maar ook flexibel genoeg zijn om aan toekomstige behoeften te voldoen. Dit kan variëren van het eenvoudig aanpassen van de indeling tot het toevoegen van nieuwe functies zoals extra kantoorruimtes of magazijnen. Door vooruit te denken en innovatieve oplossingen te integreren, zorgen we ervoor dat je investering in een nieuw bedrijfsgebouw ook op de lange termijn rendeert.

Benieuwd geworden wat wij voor jou kunnen doen?

Ben je benieuwd naar onze producten en diensten voor een nieuw pand? Dan kun je bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen. Dan kunnen wij met je in gesprek met een plan voor het proces van een nieuw bedrijfsgebouw of uitbreiding van het bestaande kantoor. Wij realiseren bedrijfsgebouwen precies zoals jij dat voor ogen heeft. Neem contact met ons op en wij gaan voor jou aan de slag!

Meer informatie nodig?

Bedrijfsgebouwen met maatwerk, dat kan voor vragen zorgen. Als je meer informatie nodig hebt van ons voor het laten bouwen van een bedrijfsgebouw of kantoren, dan staan onze experts voor je klaar. Wij beantwoorden maar al te graag al jouw vragen. Wij geven je vrijblijvend advies, of we kunnen een gratis kennismaking inplannen waar we onze diensten nader toelichten, en nader tot elkaar kunnen komen over wat we voor jou kunnen betekenen.

Ontdek meer over onze specialismes voor bedrijfsgebouwen!

Veelgestelde vragen over bedrijfsgebouwen

Wat valt precies onder bedrijfsgebouwen?

Bedrijfsgebouwen worden gebruikt voor zakelijke activiteiten zoals het maken, opslaan en verdelen van goederen. Voorbeelden zijn fabrieken, loodsen, opslagruimten, werkplaatsen en bedrijfshallen, maar ook kantoren en gebouwen waar meerdere bedrijven in zitten. Deze gebouwen zijn praktisch ingedeeld, zodat je er gemakkelijk mee kunt werken.

Wat is aan te raden: een bestaand bedrijfsgebouw kopen of een nieuw bedrijfsgebouw laten bouwen?

Beide opties hebben voor- en nadelen. Een bestaand gebouw kopen lijkt mogelijk goedkoper omdat je geen bouwkosten hebt. Je kunt er ook sneller in. Een nadeel is dat je afhankelijk bent van wat er op de markt beschikbaar is en dat je het pand niet volledig aan je wensen kunt aanpassen. Bij nieuwbouw bepaal je zelf de indeling en uitstraling. Het pand wordt helemaal afgestemd op jouw bedrijfsvoering.

Wie kan mij helpen bij nieuwbouw van een bedrijfsgebouw?

Bij nieuwbouw komt echt heel veel kijken, van het ontwerp tot de vergunningen en uiteindelijk de bouw zelf. Een ervaren bedrijfsgebouw bouwer als Unibouw kan je hierbij ontzorgen. Wij hebben alles in huis om het volledige traject voor ons rekening te nemen: van advies over ontwerp en materialen, regelen van financiering en vergunningen, tot de bouw zelf en nazorg.

Hoe kan ik een nieuwbouw bedrijfsgebouw financieren?

Er zijn diverse financieringsmogelijkheden bij nieuwbouw. Allereerst kun je eigen geld inzetten als je daarover beschikt. Bijvoorbeeld in de vorm van spaargeld of door de herfinanciering van ander vastgoed. Andere manieren om het te betalen zijn via een lening, het ophalen van geld via crowdfunding, andere speciale constructies of een subsidie van de overheid. Unibouw kan je hierin adviseren. Samen bekijken we wat financieel het best haalbaar is in jouw situatie.

Waar moet ik rekening mee houden bij een bedrijfsgebouw laten bouwen?

Belangrijke aandachtspunten bij het bouwen van een nieuw bedrijfsgebouw zijn onder andere de locatie en bereikbaarheid, de gewenste omvang, uitstraling en indeling van het pand. Ook flexibiliteit en uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst en aspecten als duurzaamheid en energieverbruik zijn hierbij van belang. De financiële haalbaarheid, timing van het project en de invloed op de bedrijfsvoering tijdens de bouwperiode moet je meenemen in je overwegingen. Een goede voorbereiding en begeleiding door Unibouw is essentieel. Wij helpen om alles vanaf het begin scherp te krijgen. Zo krijgen we snel inzichtelijk wat voor jou de optimale invulling is.

Is duurzame bouw mogelijk bij bedrijfsgebouwen?

Zeker, tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om bedrijfsgebouwen op een duurzame manier te realiseren. Je kunt bijvoorbeeld recyclable materialen gebruiken, zonnepanelen, speciale opslag van warmte en kou, LED-verlichting, groene daken en slimme technologie. Dat bespaart energie en kosten. Dit verlaagt het energieverbruik, de milieu-impact en exploitatiekosten. Unibouw kan diverse duurzame opties aanbieden en adviseren wat in jouw situatie het beste past. Zo creëer je een toekomstbestendig bedrijfsgebouw dat voldoet aan de nieuwste duurzaamheidseisen en -wensen. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar ook gunstig voor jouw imago en bedrijfsresultaat.

“Ik heb twee vergaderingen bijgewoond en heb ze vervolgens laten doen waar ze goed in zijn. De oplevering was netjes binnen de planning. We zijn weer klaar voor de toekomst!”

 

Maurik van den Heuvel - Directeur van den Heuvel Logistiek
Projecten

Trots op elke vierkante meter

Nieuws

Het laatste nieuws vanuit het hoofdkantoor én de bouwplaats

𝗨𝗻𝗶𝗯𝗼𝘂𝘄 𝗶𝘀 𝗮𝗮𝗻𝘄𝗲𝘇𝗶𝗴 𝗼𝗽 𝗟𝗼𝗴𝗶𝘀𝘁𝗶𝗰𝗮 𝗡𝗲𝘅𝘁 𝟮𝟬𝟮𝟰!

Tijdens Logistica Next 2024 op 5, 6 en 7 november in Jaarbeurs Utrecht laten we niet alleen onze visie op …

Unibouw bouwt nieuwe ontwikkeling met knipoog naar het verleden voor plaatsgenoot ECM Europe

Op voor ons bijna heilige grond zijn we afgelopen september gestart met een bijzondere opdracht. In ons eigen Gemert, op …

Level uitgespeeld: 999 Games kan doorgroeien in bijzonder nieuw bedrijfspand

We denken dat er een redelijke kans is dat je ooit een spel van 999 Games op tafel hebt gehad. …